print

Goedkoopste zorgverzekering

Zorgverzekeringen zijn niet goedkoop en je wilt daarom natuurlijk voorkomen dat je iedere maand te veel betaalt voor je aanvullende pakket. Het is mogelijk om de premie van je aanvullende zorgverzekering zo laag mogelijk te houden.

1. Kies een aanbieder met lage premie

Zorgverzekeraars zijn vrij in het samenstellen van hun aanvullende pakketten en mogen ook zelf bepalen hoeveel premie ze hier voor vragen. De meeste verzekeraars bieden echter soortgelijke pakketten aan. Het kan dus voorkomen dat een overeenkomstig pakket bij een andere aanbieder veel goedkoper is. Het loont daarom altijd om eerst even rond te kijken voordat je een aanvullende zorgverzekering afsluit. Er is bij de aanvullende zorgverzekering geen sprake van een eigen risico dat je zelf nog moet betalen voordat je een uitkering krijgt.

2. Vergelijk aanbieders

Als consument mag je zelf bepalen bij welke zorgverzekeraar je een aanvullend pakket afsluit. Maak verstandig gebruik van dit recht en vergelijk de verschillende aanbieders. Je kunt aanvullende pakketten vergelijken op dekking, maar ook op de maandelijkse premie die je moet betalen. Zo kom je altijd bij de goedkoopste zorgverzekering terecht. In een aantal gevallen stellen zorgverzekeraars wel extra acceptatie-eisen (bijvoorbeeld wachttijd of medische check) wanneer je geen basiszorgverzekering bij de verzekeraar hebt.

3. Let op de hoogte van de vergoeding

Een aanvullend pakket dat op het eerste gezicht op basis van de maandelijkse premie erg goedkoop lijkt, kan toch minder voordelig voor je zijn. In het geval van een goedkope zorgverzekering is het vaak zo dat de hoogte van de vergoeding lager is. Je krijgt dan bijvoorbeeld slechts 5 behandelingen fysiotherapie vergoed, terwijl een iets duurder pakket er 15 vergoedt. Bedenk daarom welke aanvullende zorg jij nodig hebt en betaal desnoods iets meer premie om deze behandelingen goed gedekt te hebben. Uiteindelijk betaal je dan minder zorg zelf en ben je een stuk goedkoper uit!

4. Kies een passende dekking

Hoe meer dekkingen een aanvullend pakket bevat, hoe hoger de premie zal zijn. Het is daarom verstandig om kritisch naar de inhoud van een aanvullende verzekering te kijken. Heb jij geen kinderen? Dan is die extra dekking voor orthodontie, flapoorcorrectie en acnébehandelingen waarschijnlijk overbodig. De meeste zorgverzekeraars bieden een aantal verschillende aanvullende pakketten aan, die variëren in de hoeveelheid dekkingen die ze bieden. Zo kun je bij een zorgverzekeraar altijd voor de goedkoopste variant kiezen.

5. Bekijk kortingsmogelijkheden

Het is soms mogelijk om een korting te krijgen op een aanvullende zorgverzekering. Zo zijn er veel zorgverzekeraars die doelgroepgerichte aanvullende pakketten aanbieden. Wanneer je bijvoorbeeld als student een pakket speciaal gericht op jongeren afsluit, dan ben je vaak voordelig uit. Daarnaast kun je nu en dan profiteren van korting wanneer je de aanvullende zorgverzekering via een collectief afsluit.

Deze pagina is geupdate op: 19-11-2020