print

Vergoeding brillen en lenzen

Helder zicht is van groot invloed op het kwaliteit van leven. Niet alleen wanneer je een nieuwe bril of lenzen laat aanmeten, maar ook de kosten die daarbij komen kijken. Hierbij kunnen er natuurlijk vragen naar boven komen. Worden brillen en lenzen namelijk wel vergoed? Valt het dan onder de basisverzekering of valt het onder een aanvullende verzekering? Hoeveel betaalt uzelf en hoeveel betaalt de zorgverzekering?

Voordat u dus de definitieve keuze maakt over het merk montuur, type glazen of waar u de nieuwe lenzen gaat bestellen, kan het geen kwaad om de voorwaarden van uw zorgverzekering nog eens goed door te nemen. Zo komt u niet voor onnodige verrassingen te staan bij het aangeven van de kosten bij uw zorgverzekeraar.

Hieronder staan een aantal zaken op een rij om helderheid te geven. Bij elk van deze punten is het belangrijk om jouw persoonlijke situatie goed in het oog te houden. Twijfel je? Of heb je nog specifieke vragen? Dan kan het verstandig zijn om een gesprek te voeren met je eigen zorgverzekeraar of arts.

Vergoedingen brillen en lenzen

Let op: Alle vergoedingen in de tabel zijn van toepassing wanneer u naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Gaat u naar een zorgverlener waar de zorgverzekeraar andere afspraken mee gemaakt heeft, dan kan de dekking anders uitvallen.

Bovengenoemde premies kunnen afwijken van de daadwerkelijke kosten. Controleer altijd de meest recente voorwaarden en premie voordat u een zorgverzekering afsluit.

Deze pagina is geupdate op: 19-11-2020