print

Vergoeding hulpmiddelen bij diabetes

Diabetes is een aandoening dat van grote invloed is op het dagelijks leven. Hierbij is het niet alleen een kwestie van een speciaal dieet, beweging of medicatie, het kan in sommige gevallen ook nodig zijn om bepaalde hulpmiddelen aan te schaffen. Hiervoor zijn er speciale leveranciers en organisaties waar u terecht kunt voor al uw vragen en voor andere steun. Dankzij technische ontwikkelingen en beter begrip van diabetes wordt het steeds eenvoudiger om vol zelfvertrouwen uw leven te leiden.

Hierdoor is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de vergoedingen die u kunt verwachten voor hulpmiddelen bij diabetes. Hieronder staan een aantal punten op een rij om u te helpen in uw keuze. Bij het lezen is het belangrijk om uw persoonlijke situatie goed voor ogen te houden. Twijfelt u? Of hebt u nog specifieke vragen? Dan is het verstandig een gesprek te voeren met uw eigen zorgverzekeraar of specialist.

Vergoedingen hulpmiddelen bij diabetes

Let op: Alle vergoedingen in de tabel zijn van toepassing wanneer u naar een gecontracteerde zorginstelling gaat. Gaat u naar een zorgverlener waar de zorgverzekeraar andere afspraken mee gemaakt heeft, dan kan de dekking anders uitvallen.

Bovengenoemde premies kunnen afwijken van de daadwerkelijke kosten. Controleer altijd de meest recente voorwaarden en premie voordat u een zorgverzekering afsluit.

Deze pagina is geupdate op: 14-10-2020